NBE RTB granulu katlu aplikācija

16.02.2017
NBE RTB granulu katlu aplikācija

RTB granulu katli ir ļoti automatizēti. Standarta aprīkojumā nāk viss nepieciešamais lai katlu varētu atstāt bez uzraudzības ilgu laiku. Nav nepieciešams katru vakaru iet paskatīties, vai katls kurās, vai nav radies kāds bojājums.
Ja tomēr vēlaties apskatīt katla darbību vai arī pamainīt parametrus, tad varat izmantot viedtālruņa aplikāciju vai arī ar interneta pārlukprogrammu pieslēgties katlam. Informācija aplikācijā ir latviešu valodā.
Atverot pirmo reizi telefonā aplikāciju, tiks prasīts kontroliera piekļuves dati. Tos ir iespējams atrast granulu katla vadības pultī, 18.punkts “SETUP”. Nepieciešams norakstīt “Serial number” un “Password”. Ievadot vienu reizi piekļuves datus, atkārtoti atverot aplikāciju tie jau būs automātiski saglabāti.

Telefona aplikācijā ir iespējams redzēt visu to pašu ko katla vadības pultī. Var redzēt katla darba stāvokli, siltā ūdens temperatūru, katla temperatūru, apkures zonu temperatūru, katla darbības jaudu, granulu patēriņu un vēl ļoti daudz citas informācijas.
Ļoti līdzīga ir arī interneta versija.

Tāpat arī var mainīt visus parametrus. Iestatītas temperatūras, darbības laika perioda iestatījumus, apkures līkni, nodefinēt pie kādas āra temperatūras atslēdzas apkure. Laika iestatījumi ir gan apkurei gan siltā ūdens boilerim. Apkurei varat uzlikt, normāla darbība, izslēgts un pazeminātā temperatūra, pultī nodefinēt par cik grādiem tiek pazemināta temperatūra uz apkures kontūru. Siltajam ūdenim varat uzlikt periodus, kad katls silda, ja ir pieprasījums vai arī katls nesilda, kaut boilerī nokritusies temperatūra.

RTB katlam standarta aprīkojumā nāk Lambda zonde. Kas mēra dūmgāzes skābekļa apjomu un pieregulē gaisa padošanu un kurināmo apjomu efektīvam sadegšanas procesam. Nepieciešams tikai nokalibrēt šneka padošanas apjomu granulām un pārējo degšanas procesu katls novadīs ļoti precīzi. Kalibrēšanu vēlams veikt mainot granulu piegādātāju vai arī iegādājoties citu partiju no tā paša piegādātāja.

Katla apkalpošanai un ātrai problēmu novēršanai palīdz 30 dienu darbības vēsture. Ir iespējams redzēt mainītos parametrus, katla darbību un vadoties no tā var piekoriģēt darbības parametrus vai atrast bojājumu.

Tāpat ir iespējams redzēt pēdējo 24h katras stundas granulu patēriņu, 24 dienu patēriņu, 12 mēnešu, 12 gadu.

Katla automātika atļauj vadīt divus apkures lokus, piemēram siltā grīda un radiatori, plus vēl siltā ūdens sildīšanu boilerī. Apkures lokiem brīvi varat izvēlēties āra temperatūru, plūsmas temperatūru pie tās un katla jaudu. Āra temperatūru katls var nolasīt no tuvējās meteo stacijas, ja pults ir pieslēgta pie interneta vai arī varat izmantot RTB katla āra temperatūras sensoru.

(0)
(0)

Комментарии

Войдите, чтобы комментировать:

Задайте вопрос

Спасибо за ваш вопрос

Специалист свяжется с вами в ближайшее время